Sneleentaxi is door ondernemersplatform Sprout gekozen tot start-up van de week! Het artikel op Sprout.nl: 

“Zo gaat sneleentaxi de concurrentie aan met Uber”

Even een taxi regelen via een app. In de Randstad geen probleem. Daarbuiten wordt je nog wel eens in de steek gelaten. Sneleentaxi wil daar een einde aan maken en kijkt na Nederland nu ook nadrukkelijk over de grens. 

Wat is Sneleentaxi?
Sneleentaxi is een online boekingsplatform met een landelijk netwerk van meer dan 300 vervoerders en 5000 auto’s, bij wie je in heel Nederland op elk gewenst moment een taxi kan bestellen.

Klinkt als Uber? Klopt, maar er zijn ook belangrijke verschillen. Zo moet je als gebruiker bellen, een simpele app-knop zoals Uber heeft Sneleentaxi niet. Verder werkt de dienst best simpel. Je gaat naar de website of app, geeft je locatie op en je kunt direct met een aangesloten taxibedrijf bellen.

Taxibedrijven kunnen de aanvraag vervolgens accepteren via een omgekeerd veilingsysteem. “Door vraag en aanbod zo efficiënt mogelijk bij elkaar te brengen kunnen we klanten in heel Nederland een scherpe prijs bieden”, zegt medeoprichter Bram de Bruin.

Begin dit jaar lanceerde de startup een nieuw platform waar je een taxi kunt boeken van en naar elke luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Na een boeking biedt Sneleentaxi deze aan bij een selectie van de aangesloten vervoerders.
——

Lees het volledige artikel op de website van Sprout.